Relatie en gezinstherapie

In partnerrelaties is het telkens een uitdaging om met elkaar mee te groeien en een evenwicht te vinden tussen verbondenheid en eigenheid. Soms raakt het evenwicht verstoord, dreig je de verbondenheid te verliezen of raak je verstrikt in een destructief patroon. Je loopt dan vast en komt er samen niet meer goed uit. Vaak heeft dit te maken met je eigen persoonlijkheid, normen en waarden, je achtergrond. Het doel van relatietherapie is dat jullie niet meer vastlopen in oude patronen. Met behulp van gesprekken vergroot je je inzicht in deze patronen, waardoor er ruimte voor verandering komt. In relatietherapie is het uiteraard de bedoeling dat beide partners deelnemen.

In gezinnen is het mogelijk dat er zodanig veel spanningen zijn tussen verschillende gezinsleden dat ook dit een destructief patroon wordt, dat invloed heeft op alle gezinsleden. In dat geval is het mogelijk om gezinstherapie te doen. Ook hierbij zal het doel zijn de oude destructieve patronen te doorbreken. Door middel van (gezins-, relatie)gesprekken krijgen jullie meer inzicht in de patronen en kunnen jullie oefenen met nieuw gedrag.

Uitgangspunt is dat jullie als cliƫnten jullie eigen oplossingen vinden. Als therapeut loop ik met jullie mee om de verschillende oplossingen te (onder)zoeken.

Werkwijze voor therapie. Lees verder…